Bleløpet

Et turrenn uten tidtaking i et flott naturlandskap. I midten av mars, når man kjenner sola begynner å varme igjen arrangerer den ivrige gjengen i Flesberg Idrettslag det tradisjonelle Bleløpet. Et turrenn med utgangspunkt fra Fagerfjell om Gunnulfsbua, Vasshølet, Krøklakrysset, Sandtjern og tilbake til startpunktet. Løypeprofilen er nokså bratt i starten, mens det flater ut etter Vasshølet, og innspurten på løpet er lette partier.

Bleløpet er et lavterskeltilbud, og passer fra alle fra 6-7 år og opp til langt over 80 år. De fleste som går Bleløpet fyller sekken med smurte brødskiver, appelsin, godt med varme- og kald drikker og selvfølgelig rikelig med kvikklunsj. På Bleløpet er målet å gjennomføre, og ingen følger med på tidene som blir brukt. Er været flott, ser man at de fleste deltakerne tar seg velfortjente matpauser langs løypa, her er det ingen som har det travelt. Og i mål venter den alltid serviceinnstilte gjengen fra Flesberg Idrettslag.

Bleløpet ble arrangert for første gang i 1966 eller 1967, dette strides det fortsatt om. Løpet har naturlignok blitt avlyst noen få ganger pga. tidlig vår eller for mye vind i fjellet. I år vil Bleløpet bli arrangert for 48. gang! For å finne deltakerrekorden må vi helt tilbake til 1982, da var det hele 982 deltakere med i rennet. De seneste årene har det ligget på mellom 200 og 300 deltakere.

Kanskje er 2020 året for en skikkelig oppsving for Bleløpet?


Bleløpet 2020

14. og 15. mars.

Påmelding ved oppmøte på Fagerfjell skisenter mellom kl. 09.00 – 12.00.

Voksne: kr. 200,-
Barn: kr. 100,-