Ivrige flesberginger går Ti på Topp

Før sommeren hadde rundt 300 personer i Flesberg registrert seg som deltakere i turkampanjen «Ti på Topp». Mer enn 10 % av innbyggerne i kommunen hadde gått tilsammen 2000 turer. Hundrevis av toppturbilder var delt, og både små og store hadde tilbakelagt kilometer på kilometer i Flesbergs skoger.  

Folk er tette i en liten bygd 

Kine Bringe, primus motor bak oppstarten av turkampanjen i Flesberg, tror den enorme populariteten skyldes nærheten og at praten går i lille Flesberg. «Det er mange turglade folk i Flesberg. Vi er opptatt av natur og trening. Jeg har også vært aktiv med å fremheve kampanjen i sosiale medier.» forteller Kine.  

For det var nettopp Kines instagramprofil som fikk Bedriftsidretten i Buskerud til å ta kontakt. I fjor spurte de om hun kunne hjelpe dem med å ta bilder av turene i Kongsberg og Rollag. Det ville Kine gjerne, men samtidig tenkte hun at denne kampanjen også burde gjennomføres i Flesberg. Etter en positiv prat med folkehelsekoordinator Frødis Lislevatn i Flesberg kommune, fikk de trommet sammen venner og kollegaer som i vår tok jobben med å velge ut turer, og deretter rydde, merke, beskrive, fotografere og lage GPS-spor til alle turene.  

Kine Bringe på tur. Hun er primus motor bak kampanjen i Flesberg.

Turer for enhver smak 

Kampanjen skal være et lavterskeltilbud, og turene som er plukket ut er forskjelligeNoen av turene er enkle, korte turer som familien kan gå sammen. Andre er lange og bratte toppturer som er mer krevende å gå, men der du gjerne belønnes med vidstrakt utsikt når du først kommer opp. 

Variasjon og engasjement fremover 

For at alle skal kunne velge seg ti turer, legges det ut nye turer i løpet av sesongen. Det vil også legges til et par turer på Blefjell som gjør det lettere for hyttegjestene å engasjere seg i kampanjen. I tillegg til de vanlige premiene som Bedriftsidretten i Buskerud stiller med, så har Ola Fosshaug i Friluftsbua latt seg engasjere. Butikken sponser flotte premier til små konkurranser i løpet av sesongen. Premiene trekkes ut blant de som deltar og deler bilder, for dette er en kampanje der det viktigste er å komme seg ut, ikke å være best. Allikevel har konkurransen om å gå flest turer begynt å tilspisse seg, og konkurransen om å klare alle turene på kortest mulig tid er allerede beinhard. 

Turanbefaling – Tollumkollen  

På spørsmålet om hun kan anbefale en av turene, syns Kine det er vanskelig å velge ut én. Det er så mange flotte turer i FlesbergAllikevel vil hun fremheve en tur som ikke er så kjent for mange. Tollumkollen ligger 440 moh., og er en flott topp som ligger vestsiden av Lågen. Det er blåmerket traktovei hele veien, og den er lett fremkommelig. Turen er litt krevende, ettersom den er bratt, men det er spennende natur og fin utsikt hele veien.  

God tur i høst!


Fakta 

Hva er Ti på Topp
Ti på Topp er et tilrettelagt turtilbud hvor målet er å besøke ti ulike turmål i Norge og det er støttet av Miljødirektoratet. I Flesberg er sesongen fra 10.mai til 10. Oktober.  

Sånn melder du deg på
1. Last ned appen fra Google Play eller AppStore eller klikk på påmelding på nettsiden www.tipåtopp.no klikk på Sør-Norge og finn Flesberg.
2. Registrer deg.
3. Velg ditt neste turmål, og finn frem ved hjelp av kart og beskrivelse, og eventuelt
GPS-koordinater.
4. Når du er i nærheten av turmålet, kan du «sjekke inn» i appen. Slik blir turen din
registrert. 
Ekstra: Del bilder av deg selv og eventuelt reisefølge i sosiale medier! 

Hvem kan delta?
Du kan melde deg på lag for bedriften, på et familielag, eller som individuell deltaker.

Hva koster det?
Deltagelse koster kr 165,- per deltager. For barn som ikke skal ha egen profil, men legges under en voksen koster det kr 50,-