Uke 44 – Egenberedskapsuka

Norske myndigheter anbefaler at flest mulig er forberedt på å klare seg selv i en uke. Det er fordi kommuner og nødetater må prioritere de som ikke klarer seg uten hjelp i en krise.

Vi lever i en stadig mer urolig verden – blant annet som følge av klimaendringer, krig og digitale trusler. Selv om det meste fungerer som det skal i Norge, må vi bære forberedt på at ekstremvær, pandemier, ulykker, sabotasje og i verste fall krigshandlinger kan ramme oss.

Styrk din egenberedskap

God egenberedskap er en investering i trygghet for deg og dine nærmeste. I tillegg bidrar du til at myndighetene kan prioritere dem som trenger mest hjelp. Ved å være forberedt i en uke blir du bedre i stand til å håndtere alt fra små forstyrrelser i hverdagen til større kriser. I tillegg har du bedre tid til å planlegge veien videre om krisen skulle bli langvarig.

Husk at noen forberedelser er mye bedre enn ingenting!

Egenberedskap

Sjekkliste for din egenberedskap.

Egenberedskap for en uke

I sjekklisten for din egenberedskap finner du eksempler på ting som er lurt å ha hjemme. Du bør gå gjennom dine behov, og vurdere hvilke løsninger som er mulig der du bor. Husk at familie, venner og naboer kan samarbeide om egenberedskap. Sjekk ditt lager med jevne mellomrom.

Les gjerne om dette på www.sikkerhverdag.no

(kilde www.sikkerhverdag.no)

Fra møte i beredskapsrådet

Beredskapsråd i Flesberg kommune

23.september 2024 hadde vi møte i beredskapsrådet i Flesberg kommune. Tema for møtet var Samfunnssikkerhet og beredskap.

Beredskapsrådet i Flesberg består av ordfører, kommunedirektør, beredskapskoordinator, kommunedirektørens ledergruppe, brannsjef, skogbrukssjefkommuneoverlege, politikontakt, Sivilforsvaret, Heimevernet, Midtnett, Statskraft, Lampeland hotell og mange frivillige lag og foreninger i Flesberg.

Kommunen har en sentral rolle i arbeidet med samfunnssikkerhet, hvor vår oppgave som kommune er å utvikle trygge og robuste lokalsamfunn. Kommunen har et grunnleggende ansvar for å beskytte befolkningen og bidra til å opprettholde kritiske samfunnsfunksjoner.

I dette møtet hadde vi fokus på hvordan kommunen jobber med beredskapsarbeidet, og da spesielt etter Statsforvalteren hadde tilsyn på beredskap i kommunen. I tillegg hadde Politiet, Røde kors og Heimevernet litt tid til å presentere hvordan de jobber med beredskap, og hva som er deres rolle i kommunens beredskapsarbeid.

Verdien av å samle alle aktører i et felles møte er stor. Der har vi mulighet til å bli bedre kjent med hverandres arbeid og kompetanse, noe som er viktig for vårt felles arbeid i krisesituasjoner.