På Fagerfjell er parkeringsplassen ved skisenteret/campingen et ypperlig utgangspunkt for skitur. Man kan da velge å gå løypene rundt Sandvatnet eller lengre rundløype rundt Våtvatnet. Begge disse rundløypene egner seg for familie, og det er gode muligheter for en bolle og kakao etterpå. Man kan også ta motbakkene fatt mot Gunnulvsbua og videre til Vasshølet, Bleporten og Bletoppen. Dette er mer krevende løyper, men desto vakrere natur og følelsen av skikkelig høyfjell. Fra Fagerfjell kan man også gå i retning Sandtjenn og Strutåsen, for å komme videre inn i løypenettet på Søre Blefjell.

Adkomst og parkering:
Kjør Fv 98 på vestsiden av Numedalslågen. Avkjøringen er godt skiltet mot Fagerfjell. Dette er en bomveg. Følg videre skilting til din destinasjon når du kommer opp mot fjellet. Det er godt med parkering både ved Fagerfjell og ved Blåberg.

Fasiliteter:
Fagerfjell skisenter og Blåberg Fjellstue har servering både inne og ute i helger og ferier. Blåberg har i tillegg et enkelt utvalg av dagligvarer. Søk opp hvert enkelt sted på facebook for mer informasjon om hva de tilbyr og når de holder åpent.