I kommunens minste tettsted, Lyngdal, finnes det takket være ivrige ildsjeler et sammenhengende løypenett på hele 18 km. Løypene kobler Lyngdal sentrum sammen med Lona hyttefelt og naturperler i området. De fleste går skitur med utgangspunkt fra lokalet Høgheim hvor det er oversiktskart over løypene og stor parkeringsplass.

Flere bålplasser og sittebenker er etablert i skiløypenettet, i tillegg til historiske oppslag i en rundløype som er døpt «Kulturløypa». I samarbeid med Lyngdal Idrettslag ble det i 2018 satt opp en flott gapahuk ved Trytetjenn, på åsen mellom Letmolia og Lyngdal sentrum. Ved alle bålplasser er det kjørt ut ved til fri benyttelse, og i gapahuken finner du i tillegg grillpinner, bålpanne og sitteunderlag til fri bruk.

Løypene kjøres ved bruk av snøscootere og nyinnkjøpt løypemaskin. Skiløypene har en gjennomsnittlig bredde på 2,5 meter, og går i både skogsterreng og langs traktorveger i Lyngdalsskogene. Om man ønsker en lengre skitur, er dette mulig da skiløypa til Letmolia er koblet sammen med løypenettet til Lauvnesvatnet og mot Vatnås i Sigdal kommune. Tureksempel er Lona – Lauvnesvatnet – Lona, på 30 km lengde.