På Søre Blefjell finnes det en rekke flotte steder å starte skituren, og på alle disse stedene er det også god parkering. De meste populære startstedene er Blestua, Blestølen, Gvelven, Blefjell Lodge og Borge Fjellhandel. Alle disse startstedene har kort vei inn til knutepunktene i skiløypene på Søre Ble, som er Solobua og Strutåsen. Da er man godt innpå fjellet, og kan få flott utsikt til både Norefjell, Gaustadtoppen, Knuten og innover til Store Ble. På store deler av dette løypenettet blir det kjørt både klassiskspor og skøytetrasé. Terrenget er småkupert, og egner seg ypperlig for familieturer. Det finnes også egne løyper i lavereliggende terreng, som går tett inntil en del av hyttefeltene, og ligger under tregrensen så vinden tar mindre på vindfulle dager.

Adkomst og parkering:
Kjør Fv 98 på vestsiden av Numedalslågen. Avkjøringen er godt skiltet mot Blefjell S, og med underskilter til både Blestølen, Blefjellheisen, Blestua og Blefjell Lodge. Dette er en bomveg. Følg videre skilting til din destinasjon når du kommer opp mot fjellet.

Fasiliteter:
Både Blestua, Blestølen, Gvelven, Blefjell Lodge og Borge Fjellhandel har servering i helger og ferier. Du kan nyte mat og drikke både inne og ute, flere har også et enkelt utvalg av dagligvarer. Solobua, som ligger i et knutepunkt på fjellet, er en liten kiosk som serverer pølser, boller, sjokolade og drikke. Det er plassert ut benker i området. Søk opp hvert enkelt sted på facebook for mer informasjon om hva de tilbyr og når de holder åpent.