«Denne jobben er fryktelig spennende»

På kommunehuset på Lampeland blir vi møtt av rådmann Jon Gjæver Pedersen og kommunalsjef Helen Cuenoud. 

Helen er ferdig i sin rolle som kommunalsjef og de søker nå hennes ettertreder. Kommunalsjefen jobber tett med rådmann, og det er lett å se at disse to har et godt samarbeid.

–Denne jobben er fryktelig spennende. Det er konstant utvikling her, og mange engasjerte folk, begynner Helen.

–Ja, det er en grunn til at jeg har vært her så lenge. Det er et godt miljø her og mange gode kollegaer, og ikke minst folket i Flesberg. Her er det en egen kultur for dugnadsånd, noe slikt har jeg aldri sett, forteller Jon.

Rådmann Jon er nemlig ikke fra Flesberg. Han flyttet fra Berlevåg, Finnmark til Flesberg for 26 år siden. Det var ikke helt tilfeldig, da kona er fra Kongsberg var det enklere å ta steget til å flytte til Lampeland når Jon søkte og fikk jobb som rådmann i kommunen.

Les mer og søk på stillingene nederst i denne artikkelen.

Kan gjøre en stor forskjell 

Når Jon og Helen blir spurt om hva slags type de håper søker på stillingen, smiler de og ser på hverandre.

–Det må være en raus type, sier Jon smilende.

–Ja, du må tørre å tak og være kreativ. Vi er nødt til å jobbe sammen for å få til ting, legger Helen til.

–Det å være leder i en sånn stilling er krevende, men det er fort å se resultater og du trenger ikke å gå langt for å se at du har gjort en forskjell, sier Jon.

De peker ut mot veien som går igjennom Lampeland og forteller om det nye fotgjengerfeltet de satt opp for noen år siden.

–Når vi fikk mer trafikk gjennom Lampeland var vi nødt til å lage en trygg overgang for fotgjengere. Denne ser vi gjennom vinduet på kontoret og ser at den blir brukt mye. Det er gøy, forteller Jon engasjert.

–Det virker som en liten ting, men når man ser på det store bildet så har de små tingen veldig mye å si, legger Helen til.

Et godt samarbeid

På kommunehuset er det veldig få dører som er stengt. Du blir møtt av hyggelige smil og «hei» fra alle du møter i korridoren.

–Vi er veldig opptatt av vi skal kunne be hverandre om hjelp, samarbeide og ha gode samtaler for å styrke arbeidsmiljøet her. Det er også viktig å nevne at vi jobber mye med interkommunalt og tverrkommunalt samarbeid, forteller Kommunalsjefen.

–Helt enig, vi har et godt team her i Flesberg Kommune. Alle har sin rolle og blir respektert, og dørene våre er åpne. Det er bare å gå inn på kontoret til Ordføreren og ta seg en kopp kaffe, sier Jon humrende.

Tett på naturen

I Flesberg er du omgitt av naturen på alle kanter. I vår bakgård finner du fantastiske Blefjell, som strekker seg helt til Hardangervidda. Her finner du et unikt fjellområde bestående av både høyfjellsmassiv og lavereliggende fjellplatå med gammel furuskog, tjern og myrer. Dette byr på fantastiske turmuligheter. Både sommer, som vinter.

Vi beveger oss ut av kommunehuset og kjører opp til det nye byggefeltet på Lampeland. Der står Jon og nyter utsikten.

–Jeg er veldig glad i Flesberg og trives med å bo her. Det er et åpent landskap som kan minne litt om det opp i nord og det gir meg en liten hjemmefølelse, forteller Jon.

–Her ser man Skattekista og så Blefjell i bakgrunn. Er ikke dette helt nydelig? Hvem vil ikke bo her? legger Jon til smilende.

Les også om Henrik som flyttet fra Tromsø til Flesberg.

Flesberg er kommunen som tør å satse. Les flere nyheter fra Flesberg.

Les mer og søk på stillingen:

Stillingen inngår i kommunens ledergruppe og er underlagt rådmannen.

Helse- og omsorgsetaten består av ca. 140 medarbeidere og har en budsjettramme på ca 70 mill. kr. Etaten utøver tjenester innen både helse og omsorg, der noen områder er underlagt interkommunalt samarbeid. Det er etablert en organisasjon med 4 virksomhetsledere under kommunalsjef.

Ansvarsområder

 • Faglig og administrativ ledelse av etaten.
 • Planlegging, samordning og videreutvikling av etatens tjenester og organisasjon.
 • Personal- og økonomiansvar, herunder etatens budsjett- og økonomiplan, samt økonomistyring og resultatvurderinger.
 • Tilrettelegging av saker for politisk behandling.

Kommunen er en del av Kongsbergregionen og det innebærer deltagelse i ulike regionale nettverk på flere fagområder. Også innenfor helse- og omsorgsetaten er det pågående og planlagte samarbeider med nabokommuner. Den som tilsettes må derfor være forberedt på, og motivert for å være en aktiv bidragsyter i utviklingen av de regionale samarbeidene, evt. kunne få endrede stillings- og ansvarsområder og arbeidsgiver.

Ønskede kvalifikasjoner

 • Høyere utdannelse universitets/høgskolenivå innen relevant fagområde, ønskelig med masternivå.
 • Helsefaglig bakgrunn/ 3-årig bachelor utdanning innen helse og omsorgsfag.
 • Ledererfaring fra offentlig og/eller privat virksomhet. Dokumenterbare resultater.
 • Bør ha erfaring fra endrings- og omstillingsprosesser.
 • Løsningsorientert og evne til å skape resultater.
 • Gode samarbeidsevner og gode kommunikasjonsferdigheter.
 • Kan arbeide selvstendig og målrettet.
 • Gode IKT kunnskaper.
 • God økonomiforståelse.

Det vil bli lagt avgjørende vekt på personlige egenskaper, der evne til samarbeid og evne til å skape gode arbeidsmiljøer, inspirere, motivere og veilede medarbeidere til godt arbeid er viktig. Vi ser etter en person som er god til å jobbe tverrfaglig, og se helhet i kommunale og regionale tjenester.

Vi kan tilby

 • Lønn etter avtale.
 • Spennende stilling med varierte og utfordrende oppgaver.
 • Et kompetent fagmiljø.
 • Gunstig pensjonsordning i KLP.

Har du spørsmål, kontakt rådmann Jon Gjæver Pedersen, tlf. 40008521.

For informasjon om Flesberg kommune, se nettsiden vår. Søkerne bes benytte vårt elektroniske søknadsskjema. Søknadsfrist 21.06.22.

Flesberg kommune praktiserer meroffentlighet og offentliggjør i utgangspunktet alle søkere. Søkere som ønsker å bli unntatt offentlighet må begrunne dette godt.