Natteravnen -Jeg elsker nattevaktene

På Flesbergtunet bor det pasienter og brukere på langtids- og korttidsopphold, og for rehabilitering. Her er det bemannet 24/7, dette krever en viss koordinering og god planlegging. Helsefagarbeider, Alina Frågodt Pedersen forteller oss om hvordan det er å jobbe natt på Tunet.

Nattevakt og familielivet

-Jeg har vært her i 8 år nå, helt siden jeg var lærling og til jeg ble ferdig utdannet som helsefagarbeider, begynner Alina.

-For meg så er nattvakter helt perfekt. Jeg er et B-menneske og fungerer best sent på dagen, jeg er ikke så glad i å stå opp tidlig. Dagene er slik at jeg begynner på vakt kl.21-08. Jeg kommer hjem i tide til å levere datteren min i barnehagen, og sover til kl.14. Jeg kan hente i barnehagen og har da masse tid på ettermiddagen sammen med familien før jeg drar på vakt, forklarer Alina.

-For småbarnsforelder så er det egentlig veldig gunstig å jobbe natt. Med nattarbeid så kommer det også mye fri. Siden vi jobber lengre vakter så kreves det også mer hvile og fri, slik at vi skal kunne gjøre jobbene våre 100%.

En takknemlig jobb

Nattevakt på Flesbergtunet går i å sørge for at pasientene har det bra og rolig når de skal legge seg. De skal stelles og sykepleier sørger for at de får de medisinene de skal ha før leggetid.

-Det jeg virkelig brenner for i min jobb er å kunne vise omsorg og gi trygghet til de eldre. Du får så mye glede og takknemlighet tilbake, det er noe som virkelig varmer hjertet mitt. Det er utrolig koselig her på kvelden.

Nattevaktene på tunet har også ansvar for de som er hjemmeboende. Det vil si at dersom det kommer alarm i løpet av natten må de ut og kjøre til pasientene for å sjekke at alt er bra.

-Noen syntes at det kan være litt skummelt å kjøre rundt på natten alene, men dette syntes jeg er utrolig spennende. Jeg får virkelig utfordret meg selv, må stå på egne ben og ta avgjørelser på egen hånd. Vi får selvfølgelig bistand fra sykepleier eller legevakt hvis det trengs.

Et varmt arbeidsmiljø

-Vi har et veldig fint arbeidsmiljø her. Vi hjelper hverandre hele tiden, på tvers av avdelinger og dersom en av oss er mer sliten så får de hvile litt ekstra. Dette gjør at jeg føler meg trygg og at jeg trives godt på jobb, sier Alina avsluttende.

Er du Alinas nye kollega?

Les mer og søk på stillingene:

Sykepleier, natt, søknadsfrist 18.09.2022

Miljøterapeut i bolig, søknadsfrist 18.09.2022

Miljøarbeider i bolig, søknadsfrist 18.09.2022

Miljøarbeider eller avlaster, søknadsfrist 18.09.2022

Flesberg er kommunen som tør å satse. Les flere nyheter fra Flesberg.