Nordlending i Flesberg

På Stevningsmogen fritidspark finner du Skattekista. Mange små vil kanskje tro at det er en kiste fra Kaptein Sabeltann, men denne Skattekista er så mye mer enn det. 

Vi går rundt bygget til inngang G, der vi finner biblioteket. I døra møter Henrik oss med et hyggelig smil og en kaffekopp i hånden. Henrik er biblioteksjef her på Skattekista, men hans ferd begynte ikke her.

–Ja, hvor skal jeg starte, sier Henrik og tar seg en god slurk med kaffe.

–Jeg er født og oppvokst i Tromsø. Da jeg fylte 18 år flyttet jeg til Oslo for å studere bibliotek- og informasjonsvitenskap på Oslo MET. Jeg jobbet på bibliotek i Oslo under og litt etter studiene, og trivdes med det. Men jeg følte at jeg ikke fikk den kontakten med besøkende som jeg ønsket. Det er en stor kontrast til jobben her i Flesberg, der jeg blir godt kjent med nesten alle som er innom.

Mye mer enn bare en skole 

Flesberg Kommune har med Skattekista skapt et unikt bygg på Stevningsmogen idrettspark. Her finner vi blant annet skole for 1.-10. klasse, kommunalt bibliotek, svømmehall og mye mer.

Fra tidlig fase mange år tilbake, så var ambisjonene og visjonen at dette skulle bli mer enn bare et skolebygg plassert i et idrettsanlegg. Læring og aktivitet hele døgnet, og gjennom hele livet, var noe av innholdet i ambisjonene for anlegget.

Les mer om Skattekista her.

Et enkelt valg

–Jeg var på utkikk etter jobb innenfor mitt fagfelt og fikk faktisk to jobbtilbud på en dag, hvor det ene var bibliotekar her i Flesberg. Det ble et enkelt valg, det ble Flesberg. Det var noe med friheten til denne stillingen som gjorde at jeg tok den, forteller Henrik.

–Her har jeg fått mulighet til å bidra til å gjenåpne ungdomsklubben sammen med andre flotte folk, her kan ungdommene møtes annenhver fredag og være sosiale. I tillegg har vi satt i gang et graffitiverksted for de som liker å være kreative. Dette er noe av det som virkelig er positivt med å jobbe i en liten kommune. Det er kort vei fra ide til utførelse, og det er lettere å gjøre ting som gir store ringvirkninger, sier Henrik fornøyd.

Skjulte skatter

Kommunen har et rikt foreningsliv, og både flotte anlegg og storslagen natur er gode rammer for et aktivt liv. I tillegg er bygda kjent for sin dugnadsånd som er en stor drivkraft i å utvikle lokalsamfunnet videre, og i å engasjere innbyggere og gjester i alle aldersgrupper.

–Jørnsplassen anbefaler jeg veldig som en kortere turdestinasjon, jeg har hatt fine sommerkvelder der med gitar, venner og vin. Jeg er veldig glad i naturen, og liker å plukke bær og sopp, her er det mange gode kantarellplasser, sier Henrik smilende.

Jeg spør om han har noen turtips til de som liker kantareller, men da ler han og sier at de plassene må man finne selv. Han vil selvsagt ikke røpe sine faste plasser.

Trygg og fin plass

I Flesberg er du omgitt av naturen på alle kanter. I vår bakgård finner du fantastiske Blefjell, som strekker seg helt til Hardangervidda. Her finner du et unikt fjellområde bestående av både høyfjellsmassiv og lavereliggende fjellplatå med gammel furuskog, tjern og myrer. Dette byr på fantastiske turmuligheter. Både sommer, som vinter.

–Det er en egen ro her, og mange fine steder å utforske. Og så er det ikke så lang vei til bylivet, Oslo ligger litt over en time unna.

–I tillegg så er det utrolig gode forutsetninger for barn og unge til å holde på med idrett og musikk. Det anlegget her på Skattekista er noe helt unikt, avslutter Henrik.

Flesberg er kommunen som tør å satse. Les flere nyheter fra Flesberg.