Fagerfjell skisenter

Et skisenter for folket

I 1969 begynte den første skiheisen på Fagerfjell å frakte skiglade mennesker opp mot høyfjellet på Blefjell. Skiheisen ble bygget av Landsorganisasjonen i samarbeid med lokale grunneiere. Målet var å skape et feriested for folk flest. LO solgte seg ut av skisenteret, men dette stoppet ikke utviklingen på Fagerfjell. Den første skiheisen var ikke særlig egnet for de aller minste, derfor ble det bygget et eget anlegg for å tilby alpinkjøring til barna. Videre utvidet skisenteret med en ekstra heis for å sikre driftssikkerhet og økt kapasitet. Selv om det har skjedd mye de siste 50 årene, er det en ting som ikke har endret seg på Fagerfjell, målet er å være et sted for folk flest.

Skikroa – fra varmestue til restaurant

Den siste store investeringen i Fagerfjell Skisenter ble foretatt i 2016, da fikk skikroa et etterlengtet løft. Tidligere var kroa kun en varmestue med enkel servering, men i dag er kroa en restaurant med variert meny, deriblant kokkens hjemmelagde «Fagerfjellburger.»

Skisenteret har 3 heiser, med 7 nedfarter for alpin. Hovedløpa er opplyst, og her er det kveldskjøring hver fredag i vintersesongen. I tillegg til alpinkjøring er det muligheter for å leie spesiallagde kjelker, som blir dratt opp av t-kroken. Det er to egne løyper som er kun for kjelkekjøring. For de som ønsker aktiviteter i roligere tempo kan Fagerfjell tilby milevis med skiløyper, som blir kjørt opp hver eneste helg. Uansett om du ser etter et godt måltid, en fin skitur, en heftig aketur, eller et godt gammeldags afterskiparty, er det alltids muligheter på Fagerfjell. Det er rett og slett et sted for folk flest.

 


Åpningstider

Åpningstider avviker i vinter- og påskeferie, og annonseres da på skisenterets facebooksider.

Skiheis
Fredag: kl. 17.00 – 20.00
Lørdag – søndag: kl. 10.00 – 16.00

Bakker
Skiheiser: 3
Nedfarter: 7
Akeløyper: 2
Lengde heistrekk: 650 meter
Lengde nedfart: 800 meter

Kro
Fredag: kl. 14.00 – 21.00++
Lørdag: kl. 10.00 – 21.00++
Søndag: kl. 10.00 – 16:30

Skiutleie
Utleie av alpinutstyr, snowboard og utlån av hjelmer.

Adresse
Fagerfjell skisenter
Skisentervegen
3620 Flesberg