Rema 1000 Lampeland

Ny dagligvarebutikk på Lampeland

I slutten av mai åpnet Rema 1000 en helt ny butikk på Lampeland. 1100m2 med varer skal sørge for at Flesberg sine innbyggere og hyttegjester kan handle det de trenger både til hverdag og fest.

Butikken er en av de nye miljøbutikkene som Rema 1000 har bygd mer en 40 av siden 2015. Det betyr at butikken har et energiforbruk som er 50% lavere en vanlige dagligvarebutikker på samme størrelse. I tillegg er bygget kledd med trepanel. Dette gjør at bygget sklir lett inn i omgivelsene, men det kjente blå tårnet tegnet av Snøhetta blir nok et flott referansepunkt på Lampeland.

Kjøpmannen Sander

Rema 1000 er basert på franchise. Det betyr at det er en kjøpmann som driver sin egen lokale butikk med konseptet fra Rema 1000. Sander Adriaanse flyttet fra Nederland til Flesberg sammen med familien for 14 år siden. Han er ikke ukjent med fjellturister, ettersom han og kona Mariëlle drev Blåberg kafé og dagligvare på Nordre Blefjell i seks år. Når vi spør Sander hvorfor han vil drive Rema 1000 på Lampeland er svaret ganske enkelt: «Etter 8. år i Kongsberg Maritime er dette en mulighet som nesten er for god til å være sant. Å drive en butikk i min egen kommune, og ikke minst få drive med service igjen er fantastisk. Det er bare utrolig givende å jobbe med mennesker og å gjøre kundene fornøyd.» forteller en entusiast kjøpmann.

Ansatte fra Flesberg

Sander forteller videre at nøkkelen til suksess ligger i varer med god kvalitet og pris, og ikke minst i å ha de riktige ansatte. En av de tingene som Sander har vært opptatt av er å skape lokale arbeidsplasser. Ikke alle har lyst eller mulighet til å pendle til Kongsberg, og Flesberg trenger jobber innen egen kommune. «Det er derfor helt supert at vi har lykkes med å finne ansatte med tilknytting til Flesberg. Vi er en flott gjeng med stort pågangsmot og en vilje til å utøve den beste service for våre kunder.» avslutter Sander.

Satser på spennende produkter

For å imøtekomme kunder som blir mer og mer opptatt av bærekraftige varer, kan Rema 1000 på Lampeland tilby et godt utvalg av økologiske varer og vegetarmat. Ferske reker i sesong, og plukk og miks med skalldyr er andre nyheter i bygda. Ikke minst er satsingen på blomster og planter tydelig, noe som kundene legger godt merke til ved inngangen til butikken. Like innenfor finner du ofte kjøpmannen selv som setter ut varer mens han ønsker fastboende og, gjester og forbipasserende velkommen til en hyggelig handel.


Åpningstider

Mandag – fredag: kl. 07.00 – 22.00
Lørdag: kl. 08.00 – 21.00
Søndag: kl. 09.00 – 21.00

Adresse

Rema 1000 Lampeland
Lyngdalsvegen 2
3623 Lampeland

Kontakt 

lampeland@rema.no